Kalas utomhus i Höga Kusten

Publicerat den Författare rnn.yqe.

Höga Kusten är en vacker plats året runt men som mest välkomnande för barn och unga under vår och sommar. På vintern blir många platser ogenomträngliga eller endast lämpliga för erfarna vandrare eller äventyrare. Men under våren och sommaren finns det så många smultronställen att upptäcka. Den perfekta platsen för ett storslaget utomhuskalas. 

Dekorationer

Fixa dina dekorationer och beställ alla tillbehör tidigt så det redan är färdigt. Du kan sedan fokusera på skicka ut inbjudningskort och planera dagens alla aktiviteter. Tänk på att dekorationerna ska vara lätthanterligare och inte väga för mycket. Du kommer att behöva ta med dig dit och hem. Papperstallrikar eller mat som går att äta direkt med händerna är att föredra. Dekorera med enkla ting som inte blåser iväg och som går snabbat att städa undan. Ballonger tar lite plats nedpackade och fyller ut ett vindskydd när de är uppblåsta.

Den rätta platsen

Det finns tonvis med viloplatser och utsiktspunkter runt omkring nationalparken som ni kan använda för att grilla korv och äta tårta. Du kan enkelt följa Höga Kusten-leden för att få se många fina sidor av Skuleskogen och den omliggande naturen. Leden är vältrampad och har tydliga markeringar så det är en lätt stig att ta med flera barn. Men vi rekommenderar förstås att man är flera föräldrar om det är en hög med barn som vill vara med på firandet.

För äldre barn kan du till och med hitta fina vattendrag att fika vid. Med små barn är risken att de faller i och de behöver flytväst för att vara helt säkra, bättre att hålla sig på ängar och stora områden där det är lätt att ha översyn över hela gruppen.