Speciella upplevelser i Höga Kusten

Publicerat den Författare rnn.yqe.

För den som inte är bekant med Höga Kusten så kan vi säga att det ligger mellan Härnösand i söder och Örnsköldsvik i norr. Det sträcker sig 105 kilometer efter kusten mellan dessa städer. Det finns speciella upplevelser i Höga Kusten som man bara inte bör gå miste om.

Slåttdalsskrevan

Detta massiv är ett välbesökt område i Höga Kusten och nästintill ett måste för den som besöker området. Kring skrevan så finns många fina rastplatser som man kan vila sig på och inta en välförtjänt fika. Vill man överraska någon närstående så kan ett födelsedagskalas med fördel firas vid Tärnättvattnen som ligger nedanför skrevan. Där finns även övernattningsstuga så ni kan sova över om så önskas.

För den fiskeintresserade

Höga Kusten har många fina fiskevatten och är man intresserad av gäddfiske så är detta ett härligt område för just detta. Varje år går Pike Challange av stapeln som är en stor gäddfisketävling. Ta båten ut mot de lunggrunda havsvikarna så kan du fånga riktigt fina bitar. Det finns även mycket gädda i insjöarna kring Nordingrå och Sidensjö.

För den whiskyintresserade

Har du ett intresse för den ädla drycken whisky så är ett besök hos High Coast Distillery som ligger vid stranden till Ångermanälven. Det hela började som Box Whisky men på grund av ett problem med namnet så byttes det till High Coast Distillery. Det finns ett besökscentrum där man kan titta på och köpa produkter från destilleriet. Det sker även provsmakningar i det café som finns där.