Vinteraktiviteter i Höga Kusten

Publicerat den Författare rnn.yqe.

När vintern sveper in över Höga Kusten betyder det normalt sett en hel del snö. Medan detta betyder att en hel del av aktiviteterna som lockar besökare under resten av året inte längre är tillgängliga öppnar det också dörrarna för nya spännande aktiviteter man kan ägna sig åt.

Vintervandring

Vandring är något många ser som en vår- eller sommaraktivitet, men det är något man kan göra året runt, så länge man bara är rätt förberedd. En populär rutt är att vandra upp för Skuleberget. Beroende på vilken tid på vintern man väljer att göra detta kan man behöva ett par snöskor. Man kan också välja att ta liften ena vägen eller vandra både upp och ned. Väljer man att gå båda vägarna kan man behöva lite extra utrymme för packning då det kommer att ta ett antal timmar att slutföra.

Längdskidåkning

Är man någon som hellre drar fram skidorna när snön börjar lägga sig tjockt nog kan Rutbergsterrängen vara något man kan vilja utforska. Det är dock rekommenderat att man väntar till början av februari när stugan och fiket också är öppet och man kan ta sig en varm kopp kaffe eller choklad och slappa av efter en dag ute i spåren.

Ett annat alternativ är Nätra Fjällskog som ligger en bit norr om Skuleberget. Där finns totalt 30 kilometer skidspår man kan åka. Den högsta positionen här är Västanåhöjdens naturreservat som ligger 430 meter över havet och erbjuder en vacker utsikt flera mil utöver havsvikarna till öster och det kuperade bergområdet till väster.

Skridskor

Skridskoåkaren har och sitt nöje täckt i Höga Kusten då man varje vinter plogar upp en 3 kilometer lång rutt kallad Bäckfjärdens isbana. Denna kan man komma åt både från Nyängets havsbad och Sommarhemmet. Vid Nyängets havsbad gör man även i ordning en liten isbana för bland annat lite skoj med hockeyklubba och puck.