Vad mer kan du göra i Höga Kusten?

Publicerat den Författare rnn.yqe.

Vi har redan tagit upp flera roliga aktiviteter du kan göra i Höga Kusten, men listan är långt ifrån komplett. Titta bara här vad mer det finns att göra:

Nationalparken

Runt Skuleberget, ett världsarv, finns en stor nationalpark där du kan vandra, grilla och upptäcka naturen. Är du intresserad av jakt finns det speciella regler att följa. Det är ytterst få gånger som jakt tillåts i nationalparker. Men naturvårdsverket har fört fram förslaget att tillåta viss rovdjursjakt i de svenska nationalparkerna.

Friluftsbyn

Vid en av ingångarna till nationalparken finns friluftsbyn. Här får du all hjälp du kan tänka dig för att hitta de bästa stigarna och tips var du kan stanna för fika och middag. Friluftsbyn har också fina lekplatser och liftar till toppen av Skuleberget för dem som vill nå toppstugan direkt och avnjuta en våffla.

Shopping

Har du blivit trött på skog och mark kan du ta en paus och bege dig till en av städerna i Höga Kusten. Från Skuleberget har du bara en kvart till Härnösand i söder och en halvtimme till Örnsköldsvik i norr. Båda städerna bjuder på shopping, caféer, biografer och mysiga boenden. En shoppingdag kan man ju vara värd efter några dagar i skogen!