Förbered dig för skogsvandring

Publicerat den Författare rnn.yqe.

Skuleskogens nationalpark är som vi redan nämnt flera gånger här på sajten ett otroligt vackert område. De enklaste delarna går där att utforska utan några större förberedelser eller någon speciell utrustning.

Vill man titta längre in i skogen, upp på bergen eller stanna några dygn så kan det dock vara bra att läsa igenom denna artikeln.

Skor

Det kanske viktigaste om man skall gå lite längre i svår terräng är ett par riktigt bra vandringsskor. Dessa bör vara stabila och gärna ha lite högre skaft. Självklart skall de även vara bekväma så att man klarar av en hel dags vandring utan att det gör ont eller blir för irriterande. Vi har god erfarenhet av Jakto.se som återförsäljare av just vandringsskor då de har många olika typer av skor, kängor och stövlar.

Även årstid och väder spelar stor roll på valet av skor. Under vinterhalvåret behövs det riktiga snöskor och vid sämre väder kan stövlar vara det bästa valet.

Kläder

Vid val av kläder är det bästa tipset att hålla koll på hur vädret kommer se ut där under din vistelse. Vi föreslår SMHI och deras väderrapport.

Boende och mat

I nationalparken finns det flera platser att grilla samt övernatta. För övernattning finns det dels tältplatser men även ett antal stugor som är öppna för allmänheten att övernatta i. Även då krävs det dock att man har med sig rätt utrustning så som sovsäckar och liknande.

Om man tältar så är det viktigt att tänka på att man inte får tälta mer än tre nätter i rad på samma plats. Detta enligt nationalparkens regler.