Cykling i Höga Kusten

Publicerat den Författare Katarina

Att cykla ute i naturen kan vara väldigt avslappnande och anses av många som ett av de bästa sätten att resa runt på. Om du råkar vara en cykelfantast och letar efter ett riktigt cykeläventyr så kanske du är intresserad av att besöka det vackra kustområdet i Höga kusten. Nedan kan du hitta några härliga tips på cykelresmål i Höga kusten.

Innan du börjar planera cykelresan är det viktigt att se till så att du har all utrustning du behöver. Allt du kan tänka dig behöva och lite till kan du hitta på Cykelkraft. Om du planerar att cykla ute i skogen eller på stigar kan det vara en bra ide att kolla på en mountainbike som är gjord för att klara lite tuffare terräng eller åtminstone installera bakdämpare. Sedan kan det också vara bra att fixa cykelhjälm, kläder och cykelskor.

När du är nöjd med din utrustning är det dags att välja resemål. Ett populärt cykelresmål inom Höga kusten är den pittoreska ön Ulvön som erbjuder många sevärdheter och vacker natur. Om du inte äger en egen cykel så är det inga problem då man kan hyra cyklar på Ulvön. En populär sträcka att cykla är sträckan från Ulvö hamn till Sandviken.

Sedan om man verkligen vill ta sig an en riktigt utmaning kan man kolla på att cykla delar av Höga kustenleden. Höga kustenleden slingrar sig genom flera av Högakustens populäraste turistmål och är verkligen ett måste om man vill uppleva spännande och unika naturområden. Man få dock ha i åtanke att det inte går att cykla hela leden då det huvudsakligen är en vandringsled.