Nöjen för den med dyr smak

Publicerat den Författare Katarina

En lite lyxigare semester är vi alla värda då och då. Man behöver inte åka utomlands eller hyra en lyxyacht för att få smaka lite av det goda livet. Runt Höga Kusten finns det flera lyxigare aktiviteter och boenden som du kan ta del av. 

Boende – lyxigt med havsutsikt

För dig som gillar havsutsikt och att få sova i en rymlig och skön säng varje kväll under semestern, finns det ett nybyggt hotell i Örnsköldsvik som erbjuder allt och mer därtill. Elite har flera typer av rum från standard till sviter. Du kan boka in rum med utsikt över Örnsköldsviks hamn och på bottenvåningen finns det en gastropub med uteservering där du kan ta dig en fin öl och njuta mer av havsluften.

För en längre vistelse kan vi också tipsa om att de har ett bra gym och en bastu. Bara ett stenkast bort finns Paradisbadet, där du kan njuta av en spabehandling för hela kroppen och om du tar med barnen, kommer de säker att älska rutschkanorna!

Middag – Norrlands bästa restaurang

Om du vill fortsätta ditt äventyr i den lilla hamnstaden kan du besöka restaurang Linnéa&Peter, en av de absolut bästa matställena i hela Norrland. Deras grundtanke är att bjuda på nordisk och europeisk husmanskost, tolkat på deras eget sätt.  Den lilla restaurangen erbjuder trerättersmiddag med fina viner, man har också ett bra ölsortiment för dem som hellre sitter vid baren och tar ett litet mål.

För 650 kronor per person kan man boka en plats vid kockbordet och få en trerättersmiddag serverad av kocken själv. De bestämmer menyn för kvällen så du behöver bara meddela om du har några allergier och intolerans. För 1200 kronor ingår även ett dryckespaket med parade drycker till varje rätt.

Aktiviteter – en lyxig spadag

Mellan frukosten på hotellet och middagen på restauranger vill du hålla dig sysselsatt. Varför inte spendera en hel dag på Paradiset? Det är ett äventyrsbad i Örnsköldsvik som håller hög klass och har en smakfull spaavdelning med olika behandlingar.

Du kan bada traditionell eller finsk bastu, få massage, bada bubbelbad, besöka deras tepidarium eller känn viktlöshet i deras saltgrotta. Du kan boka flera behandlingar och avslappnade aktiviteter samma dag och inta en hälsosam lunch i deras restaurang.