Aktiviteter för barnfamiljer vid Höga Kusten

Publicerat den Författare Katarina

En semester i paradiset Höga Kusten är perfekt för en barnfamilj. Här finns vacker natur och många olika aktiviteter för familjer med barn.

Du behöver förstås någonstans att bo under din vistelse. Att bo på camping är roligt för barn och är ett bra sätt för dem att träffa andra jämnåriga att leka med.

Det enklaste sättet att nå Skulebergets topp är att åka upp med Höga Kusten Liften. Både vuxna och barn kan njuta av utsikten under de 20 minuterna det tar att komma upp till toppen. Väl uppe kan man besöka utsiktsplatser och förstås grottan. Om man vill kan man passa på och fika i toppstugan eller äta någonting.

Genom Höga Kustens turistbyrå kan du hitta många olika förslag på aktiviteter. Alldeles vid Skulebergets fot ligger Rövarbyn. Här kan barnen leka fritt. I ladugården finns mörka gångar och här finns även en klättervägg, rutschkanor och en western saloon. Du hittar även paddelbåtar, hinderbana, studsmatta och en hoppborg här.

I Örnsköldsvik hittar du Sveriges längsta vattenrutschbana, Magic Eye. Den är 180 meter! Du hittar även fler banor, bubbelpooler, massagestationer och mycket mer.

Om du gillar att klättra så bör du absolut besöka Europas största Via Ferrata-anläggning. Du behöver inte ha några förkunskaper eller vara särskilt vältränad. Här kan hela familjen klättra under maximal säkerhet.

På Junsele djurpark har du möjlighet att träffa kameler, getter, lemurer och minihästar. Du kan också få vara med om att mata varg, tiger och lo.

Låter det spännande? Höga Kusten är vackert både för stora och små och där finns massor att göra.