Örnsköldsvik

Publicerat den Författare Katarina

Örnsköldsvik, denna pärla som är en del av Höga kusten, ligger i landskapet Ångermanland. Staden är en av de få städer i Sverige som fått namn av en person som inte är kunglig.

Örnskoldsvik

Istället har Örnsköldsvik fått sitt namn efter landshövdingen Per Abraham Örnsköld. Staden ligger vackert belägen precis invid en skärgård som sträcker ut sig mot Bottenhavet.

Boende

Om du vill besöka Örnsköldsvik kan du ta in på ABC Strand City Hotell. Här bor du mitt i stan och har nära till allt det som Örnsköldsvik har att erbjuda i nöjesväg, matväg och shopping. Hotellet erbjuder både varm frukostbuffé och fritt WiFi.

Se och uppleva

Nära hotellet hittar du bland annat Fjällräven Center. Här spelar ishockeylaget Modo sina hemmamatcher. På detta center kan du både se hockey när den är som bäst och uppleva stora konserter eller andra event.

Är du sugen på att se konst så rekommenderas ett besök på Hans Hedberg museum , där Örnsköldsviks främsta konstnär har sina verk. Hans Hedberg var vän med både Picasso, Chagall och Matisse och hans museum ligger företagskomplexet Arken. Bara komplexet är en unik upplevelse.

Mat

Örnsköldsvik ett brett utbud av restauranger. Är du ute efter lite finare och exklusivare mat så kan du besöka antingen Restaurang Public eller Linnea och Peter. Om du vill ha klassisk pubmat kan du sätta dig på O’learys. Det finns även flera thairestauranger om du är sugen på asiatisk mat. Är du sugen på lunch så hittar du information här om vad de olika lunchrestaurangerna har på menyn för dagen.